خانه| پيام

سبد سفارشات شما


نام کالا قيمت تعداد حذف

آسپارتام؛ بحث‌برانگیزترین شیرین‌کننده مصنوعی دقیقا چیست؟


 
قيمت 0ريال

آسپارتام؛ بحث‌برانگیزترین شیرین‌کننده مصنوعی دقیقا چیست؟
آسپارتام؛ بحث‌برانگیزترین شیرین‌کننده مصنوعی دقیقا چیست؟

منتها آسپارتام باوجود کاربرد گسترده‌ در صنایع غذایی از لحاظ سلامتی محل مناقشه است. برخی پژوهشگران معتقدند این شیرین‌کننده مصنوعی می‌تواند برای سلامتی خطرناک باشد. این درحالی است که به‌عقیده عده‌ای دیگر مصرف آن در مقادیر مجاز تهدیدی برای سلامتی نیست.

ما که خودمان دراین‌باره صاحب‌نظر نیستیم. اما با رجوع به منابعی همچون MNT و healthline دست به گردآوری اطلاعاتی زدیم که در ادامه با شما در میان می‌گذاریم.

آسپارتام در کدام محصولات غذایی یافت می‌شود؟

شاید برایتان سؤال پیش آمده باشد که به‌ غیر از نوشابه‌های رژیمی چه محصولات دیگری ممکن است حاوی این شیرین‌کننده باشند؟

اگر به عبارت «فاقد/بدون قند» روی بسته‌بندی هر محصولی برخوردید، بدانید که احتمالا حاوی یکی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی است. همه محصولات فاقد قند حاوی آسپارتام نیستند. اما در بین شیرین‌کننده‌های مصنوعی (سوربیتول ، سوکرالوز ) آسپارتام معروف‌ترین‌شان است و در طیف وسیعی از محصولات غذایی استفاده می‌شود.

از جمله محصولاتی که احتمالا حاوی این‌ شیرین‌کننده باشند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آدامس؛
  • شکلات‌ بدون قند؛
  • بستنی بدون قند؛
  • ماست کم‌کالری؛
  • آب‌میوه کم‌کالری.

چه گمانه‌زنی‌هایی درمورد خطرات آسپارتام وجود دارد؟

آسپارتام در برخی تحقیقات به ایجاد اختلال در وزن، اشتها و متابولیسم ربط داده شده است. سایر عوارضی که ادعا می‌شود در ایجاد یا افزایش خطر بروزشان نقش دارد، عبارت‌اند از:

سردرد؛                                    

گیجی؛

تشنج؛

افسردگی؛

اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD

آلزایمر؛

اِسکلِروز چندگانه (همان اِم‌اِس)؛

سرطان؛

لوپوس؛

ناتوانی‌های مادرزادی.

بیشتر بدانید: سیترات سدیم

مصرف آسپارتام برای چه کسانی ممنوع است؟

در پایگاه اطلاعاتی هِلث‌لاین (healthline) آمده است که مبتلایان به فِنیل‌کِتونوری (PKU) و هم کسانی که داروهای اسکیزوفرنی مصرف می‌کنند باید از خرید محصولات غذایی حاوی آسپارتام برحذر باشند.

فِنیل‌کِتونوری: مبتلایان به فِنیل‌کِتونوری فِنیل‌آلانین خون‌شان بالا است. فِنیل‌آلانین جزو اسیدآمینه‌های ضروری به‌شمار می‌رود و در منابع پروتئینی ازجمله گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و لبنیات یافت می‌شود. آسپارتام هم یکی از اجزای سازنده‌اش فِنیل‌آلانین است. ازآنجاکه بدن مبتلایان به این بیماری در پردازش فِنیل‌آلانین مشکل دارد باید در مصرف مواد غذایی آسپارتام‌دار احتیاط کنند.

دیسکینزیِ تاردی (TD): دیسکینزیِ تاردی نوعی اختلال عصبی است که موجب حرکات لرزشی ناگهانی و غیرقابل‌کنترل در صورت و بدن می‌شود. این بیماری غالب اوقات براثر مصرف بلندمدت داروهای ضدروان‌پریشی بروز می‌کند. برخی تحقیقات انجام‌شده نشان داده‌اند که فِنیل‌آلانین ممکن است موجب تحریک علائم این بیماری شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد آسپارتام این شیرین کننده مصنوعی به این صفحه مراجعه کنید. .

جمع‌بندی

بااینکه مراجع مختلفی استفاده از آسپارتام را در محصولا غذایی تأیید کرده‌اند، مناقشات پیرامون اثرات آسپارتام روی سلامتی همچنان به‌داغی ادامه دارد.

حتما می‌پرسید که دراین‌میان تکلیف منِ مشتری چیست؟ راستش تصمیم با خودتان است. می‌توانید تحت تأثیر تحقیقاتی که به جنبه‌های منفی آسپارتام اشاره داشته‌اند مواد غذایی آسپارتام‌دار را از سبد خریدتان حذف یا مصرف‌شان را محدودتر کنید. اگر هم تحقیقاتی که این شیرین‌کننده را بی‌خطر دانسته‌اند برایتان قابل‌باورترند که دیگر هیچ، منتها رعایت اعتدال در مصرف فراموش‌تان نشود.

منبع

قيمت : 0 ريال
قيمت : 0 ريال
قيمت : 0 ريال
قيمت : 0 ريال
پشتیبانی توسط بيزنا | طراحی قالب توسط مهدی نت