سبد سفارشات شما
|
اسید فسفریک؛ ویژگی ها، اطلاعات ایمنی و کاربردهای
قيمت 0ريال |
اسید فسفریک، یکی اسید مایع و بدون بو است که در مقایسه با اسیدهای قوی مانند هیدروکلریک اسید و سولفوریک اسید، اثرات مخرب کمتری دارد. فسفریک اسید، یک اسید ضعیف است و اگر به صورت محلول درآید، می تواند به یون های فسفات و فسفیت تبدیل شود.
کاربرد اسید فسفریک در صنعت
اسید فسفریک علاوه بر اینکه در آزمایشگاه های تحقیقاتی به کار می رود، در صنایع بزرگ نظیر تولید مواد بهداشتی و شوینده، صنایع فولاد و تصفیه خانه ها مصرف می شود. فسفریک اسید در صنایع پتروشیمی، نقش یک کاتالیزور برای انجام واکنش های شیمیایی و فرآیندهای پتروشیمی را ایفا می نماید. زدودن آلودگی های سطحی از فلزات و فولاد، به ویژه از بین بردن زنگ آهن، محلول های اسید فسفریک استفاده می شوند. این ترکیب باعث می شود یک نمک فسفات آهن بر روی سطح فلز شده که از پدیده خوردگی فلز جلوگیری می کند.
کاربرد اسید فسفریک در صنایع غذایی و کشاورزی
اسید فسفریک در صنایع غذایی به عنوان یک طعم دهنده و تثبیت کننده خواص مورد استفاده قرار می گیرد. این اسید معمولاً در کارخانه های تولید نوشابه و همچنین تولید انواع ترشی به کار می رود. فسفریک اسید به عنوان یک ماده افزودنی به برخی از انواع خوراک دام نیز به کار می رود.
تولید انواع کودهای فسفاته با استفاده از ترکیب اسید فسفریک امکان پذیر است. کودهای فسفاته با تأمین عنصر فسفر که برای رشد گیاهان ضروری است، مقدمات کشت محصولات مرغوب را در زمین های کشاورزی فرآهم می سازند. فسفات های آلی که دسته ای از مشتقات این اسید محسوب می شوند، در تولید انواع حشره کش ها و سموم دفع آفات به کار می روند.
بیشتر بخوانید :
اطلاعات ایمنی در مورد کار با اسید فسفریک و نحوه ذخیره و نگهداری آن
اسید فسفریک یک اسید معدنی است که خاصیت خورندگی کمی دارد. این اسید، اشتعال پذیر نیست اما در صورتی که با فلزات واکنش دهد، گاز هیدروژن آزاد می کند که می تواند آتش بگیرد. افرادی که با این اسید در تماس هستند باید در حین کار از لباس مخصوص کار، عینک، ماسک و دستکش استفاده کنند. فراموش نکنید هرگز نباید بقایای اسید فسفریک را در فاضلاب و مجرای انتقال آب بریزید. ممکن است اسید به آب های زیرزمینی وارد شود و آن ها را آلوده کند.
انبار نگهداری بشکه های اسید فسفریک باید خشک و خنک و مجهز به سیستم تهویه مطبوع باشد. مخازن باید به دور از منابع تولید حرارت، جرقه یا تابش مستقیم نور خورشید قرار داده شوند. ترجیحاً این اسید را در مجارت مواد شیمیایی که با آن وارد واکنش می شود انبار نکنید.
تماس اسید فسفریک با پوست یا چشم ها منجر به تحریک، قرمزی و سوزش می شود. اگر فردی در این موقعیت قرار گرفت، سریعاً محل تماس را با آب بشویید و در صورتی که التهاب پوستی یا چشم زیاد شد، فوراً به مرکز درمانی مراجعه کنید. قرار گرفتن در معرض بخارات این اسید معدنی می تواند دستگاه تنفس را تحریک کند. در صورت بروز هر گونه علائم حاد در فرد مصدوم، او را به پزشک برسانید.
رفرنس : www.jahanshimi.com