خانه| پيام

سبد سفارشات شما


نام کالا قيمت تعداد حذف

مراحل ارتودنسی دندان ثابت چیست؟


 
قيمت 0ريال

مراحل ارتودنسی دندان ثابت چیست؟
مراحل ارتودنسی دندان ثابت چیست؟

ارتودنسی دندان از جمله اقداماتی است که برای اصلاح و درمان مشکلات و ناهنجاری ها بسیار کاربرد دارد. امروزه با افزایش آگاهی مردم و اهمیت آن ها به ظاهر متقاضیان این حوزه نیز افزایش یافته است. وجود مشکلات نه تنها بر زیبایی تأثیرگذار است، بلکه همچنین تأثیر بسزایی در سلامت و عملکرد دندان ها دارد. در اینجا  یک به یک مراحل ذکر شده و در خصوص هر یک از آن ها توضیحاتی ارائه می شود.

جلسه مشاوره

اولین مرحله ارتودنسی دندان ثابت جلسه مشاوره است. در این جلسه بیمار با متخصص ارتودنسی ملاقات کرده و اولین مرحله انجام می شود. در این جاست که بیمار در خصوص مشکلات و نگرانی های خود با ارتودنتیست به صحبت پرداخته و در خصوص روش های ارتودنسی گفتگو می کند. ارتودنتیست با معاینه و بررسی دقیق دهان و دندان فرد، مشکلات و ناهنجاری ها را بررسی و مشخص می کند. در طی این مرحله از دندان ها عکس گرفته شده و درمان طرح ریزی می شود. با کمک عکس OPG نحوه قرارگیری ریشه دندان ها و وضعیت آن ها مشخص می شود. با ارائه برنامه درمان هزینه ارتودنسی برآورد و به بیمار اعلام می گردد.

ارائه آموزش های لازم به بیمار

پیش از اینکه بریس ها روی دندان قرار گیرد، نحوه درست مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان و دندان آموزش داده می شود. این امر سبب می گردد تا پایان دوره درمان ارتودنسی از بروز پوسیدگی و خرابی دندان ها جلوگیری شده و یا میزان آن تا حد قابل توجهی کاهش یابد.

نصب براکت ها روی دندان

در طی این مرحله از ارتودنسی دندان ثابت، زمان زیادی برای نصب براکت ها و اجزاء ارتودنسی روی دندان ها لازم است. براکت ها دانه دانه به وسیله چسب مخصوص به دندان ها چسبانده شده و سیم ارتودنسی قوس دار از میان آن ها عبور داده می شود. گاهی اوقات بنا به صلاحدید متخصص ارتودنسی و نوع ناهنجاری لازم است از کش ارتودنسی برای اثربخشی بیشتر در طی درمان استفاده شود.

زمان بندی برای مراجعات منظم

بعد از انجام ارتودنسی ثابت و نصب براکت ها و دستگاه ارتودنسی بر روی دندان ها، لازم است روند پیشرفت درمان و چگونگی تأثیر ارتودنسی بر روی دندان ها کنترل و مدیریت شوند. بدین منظور جلساتی به طور منظم برنامه ریزی شده تا بر طبق آن بیمار در زمان های مشخص به مطب مراجعه کند. در این جلسات سرعت حرکت دندان ها و میزان آن تحت بررسی و کنترل قرار می گیرد. اگر لازم باشد نیروهای جدیدی برای حرکت درست دندان ها وارد خواهند شد.

برداشتن دستگاه ارتودنسی و استفاده از ریتینر

بعد از اتمام دوره درمان ارتودنسی، بریس ها و بقیه دستگاه ارتودنسی از دهان خارج می شوند. با برداشته شدن دستگاه، بیمار تحت معاینه دندان قرار گرفته و جرم گیری شروع می شود. مدت زمان زیادی برای برداشتن دستگاه ارتودنسی از روی دندان نیاز نیست. در این هنگام می توان عکس دندان های قبل از درمان را با وضعیت فعلی دندان ها مقایسه کرد. این یکی از زیباترین اتفاق ها خواهد بود.

بعد از برداشتن بریس ها و انجام جرم گیری و شستشوی حرفه ای دندان ها، از نگهدارنده و ریتینر برای تثبیت درمان استفاده خواهد شد. معمولاً دندان ها تمایل دارند به وضعیت اولیه پیش از درمان برگردند. استفاده از ریتینر مانع از این اتفاق شده و دندان ها را در سر جای خود نگاه می دارد. استفاده از ریتینر برای مدت زمانی باید بکار رود تا دندان ها به موقعیت جدید عادت کنند. با استفاده از ریتینر وضعیت دندان ها به طور دائم ثابت شده و همان طور باقی خواهد ماند.

مراحل انجام ارتودنسی به جهت زیبایی

گاهی اوقات ارتودنسی جنبه درمانی نداشته و به منظور زیبایی انجام می شود. در این صورت مراحل ارتودنسی عبارتند از:

معمولاً در اولین جلسه ارتودنسی بیمار معاینه شده و مشکلات دندان بررسی می شوند.

از تک تک دندان ها برای بررسی مشکلات عکس گرفته می شود.

از عکس برای رفع مشکلات دندان ها و ترمیم آن ها استفاده می شود.

با بررسی عکس ها متخصص ارتودنسی نظر خود را در خصوص درمان بیان می کند.

سلامت لثه و بافت داخل دهان بررسی می شود.

در صورت بروز مشکل فرد به پریودنتیست معرفی می شود.

دندان ها جرم گیری و پوسیدگی ها ترمیم می شوند.

با رفع مشکلات لثه و دندانها اگر لازم باشد از ارتودنسی متحرک استفاده می شود.

برای ساخت پلاک های متحرک از فک ها قالب گیری می شود.       

منبع : مجله ارتودنسی دندان

قيمت : 0 ريال
قيمت : 0 ريال
قيمت : 0 ريال
قيمت : 0 ريال
پشتیبانی توسط بيزنا | طراحی قالب توسط مهدی نت