سبد سفارشات شما
|
فیوز خودرو چیست؟
قيمت 0ريال |
فیوزها (Fuse) اتصالات سادهای هستند که در مواقع لزوم جریان برق را قطع کرده تا تجهیزات برقی آسیب نبینند. به عبارت دیگر فیوز خودرو قطعه ایست که وظیفه تنظیم برق ورودی به دستگاه مورد نظر در خودرو را داشته و در صورت ایجاد بار اضافی، اتصال جریان برق را قطع کرده و باعث می شود دستگاه مصرف کننده، آسیب نبیند.
نوسانات جریان برق در خودرو میتواند آسیب زیادی به مصرفکنندهها و تجهیزات الکتریکی وارد کند. اما وجود فیوز سبب میشود تا این نوسانات با عبور از پلی به نام فیوز کنترل شوند.
در ادامه این مقاله با استارپارتس نمایندگی فروش قطعات کیا و هیوندای همراه باشید تا با عمکرد این قطعه در خودرو خو آشنا شوید.
نقش و عملکرد فیوز در ماشین
وقتی جریان برق در خودرو بیش از حد مورد نظر شود فیوز که اتصال فلزی با آلیاژ خاصی است آب شده و مانع از انتقال این جریان به مصرفکننده میشود.
عنصر اصلی ساخت فیوز، یک نوار فلزی است که در یک محفظه غیر رسانا قرار دارد. با عبور جریان بیش از حد مجاز، نوار فلزی ذوب میشود و مدار الکتریکی قطع میشود.
هرگاه یکی از تجهیزات برقی کار نمیکند ممکن است فیوز محافظ آن سوخته باشد. در شکل زیر چند فیوز سالم را مشاهده میکنید. اما در فیوز سوخته قسمت هشتی وسط فیوز آب شده و جریان را انتقال نمیدهد.
اما اگر فیوزی سوخته باشد برای عوض کردن آن باید مراحل سادهای را رعایت کرده تا بتوانید آن را به راحتی عوض کنید.
بیشتر بخوانید :
محل قرار گرفتن فیوز در خودرو
در بسیاری از خودروها دو پنل فیوز وجود دارد: یکی در قسمت موتور که فیوزهای مربوط به فن های رادیاتور، پمپ ترمز ضد قفل و ECU در آن قرار گرفتهاند، و دیگری داخل داشبورد و نزدیک زانوی راننده قرار گرفته است و فیوزهای مربوط به سوئیچ ها و وسایل داخل کابین را در خود جای داده است.
معنای رنگ های مختلف فیوز خودرو
این مورد که بیان می کند هر رنگ دارای معنایی خاص است با توجه به برخی عوامل صحیح است ولی نوعی از فیوزها هم هستند که شماره روی آن ها به رنگ پلاستیک خود بوده و دارای رنگ متفاوتی نیستند.
مکان جعبه فیوز هم مهم است که به طور عمده در بخش های تیره در زیر داشبورد جاسازی می شود و این که ما بخواهیم اعداد روی آن ها را مطالعه کنیم قطعا کاری دشوار است.
در واقع همین عوامل هستند که سبب اهمیت بالای فهمیدن رنگ و استاندارد فیوز می شوند. در زیر هم می توانید با استفاده از تصویر زیر با استاندارد رنگ بندی فیوزها به طور کامل آشنا شوید.
منبع : فروشگاه لوازم یدکی خودرو استارپارتس