سبد سفارشات شما
|
اهمیت بهداشت دهان در مادران باردار
قيمت 0ريال |
انجمن دندانپزشکی آمریکا به مادران باردار پیشنهاد می کند تا رژیم غذایی متعادل و سالمی را در پیش بگیرند و حداقل دو بار در روز دندانها را با مسواک و نخ دندان به دقت تمیز نمایند.
رعایت بهداشت دهان در دوره بارداری بسیار مهمتر است.
این مساله در بیماران با ارتودنسی ثابت اهمیتی مضاعف دارد. بانوان بارداری که تحت درمان ارتودنسی هستند باید از متخصص ارتودنسی خود راهنمایی بگیرند.
به گفته دکتر برهمن سبزواری بیماریهای دهان و دندان مادران باردار میتواند تاثیری مخرب بر سلامت جنین داشته باشد.
مثلا احتمال تولد نوزادان ناقص یا با وزن کمتر از حد طبیعی در مادرانی که به بیماری لثه پیشرفته مبتلا هستند حدود ۷٫۵ برابر مادران سالم است.
همچنین بیماریهای پیشرفته لثه احتمال بروز “فشار خون بالای دوره بارداری” ( Pre-eclampsia ) را بیش از ۲ برابر افزایش می دهند.
این تاثیرات تنها منحصر به دروه بارداری نیست.
حتی پس از زایمان و در زمان شیردهی نیز میکروبهای پوسیدگی زا می توانند از دهان مادر به نوزاد منتقل شده و دندانهای شیری کودک را در معرض خطر قرار دهند.
درمانهای دندانپزشکی در مادران باردار:
بهترین زمان برای انجام درمانهای دندانپزشکی در دوره بارداری، سه ماهه دوم است.
در سه ماهه اول بارداری با توجه به تکامل اولیه بافتها، حساسیت جنین بیشتر است.
در سه ماهه سوم بارداری نیز افزایش وزن جنین، درمان دندانپزشکی را برای مادر سخت می نماید.
اگر در سه ماهه سوم بارداری به دندانپزشکی می روید سعی کنید موقع نشستن روی صندلی دندانپزشکی برای راحتی بیشتر ، یک بالش کوچک همراه خودتان داشته باشید.
مدت طولانی در حالت دراز کشیده قرار نگیرید.
درمانهای دندانپزشکی غیر ضروری یا ترمیم و زیبایی دندان (مانند ایمپلنت دندان ، بلیچینگ دندان ، لمینت دندان ، روکش دندان ، ونیر کامپوزیت و...) را به پس از بارداری موکول نمایید.
درمانهای دندانپزشکی که جهت کاهش عوامل عفونی حفره دهان انجام می شود مانند حذف پوسیدگی یا جرم گیری و نیز درمانهای اورژانسی دندانپزشکی مانند عصب کشی (معالجه ریشه) یا کشیدن دندان تخریب شده، با رعایت ملاحظات خاص در دوره بارداری بلامانع است.
منبع : کلینیک دندانپزشکی بارداری