سبد سفارشات شما
|
ارتودنسی سریع خوب است یا بد ؟
قيمت 0ريال |
ارتودنسی سریع
خیلی از پدرها و مادرها دوست دارند دندانهای کودک شان مرتب و ردیف باشد. از طرف دیگر گاهی تبلیغاتی را میبینیم که روشهای ارتودنسی سریع را توصیه میکنند. اما باید بدانید ارتودنسی سریع خوب نیست. خوب ما در این مقاله سوالاتی را طرح کرده ایم و به انها جواب داده ایم که ممکن است سوالات خود شما هم باشد پس با ما همراه باشید.
۱-از کجا بفهمیم که نیروهای وارد بر دندان بیش از حد است؟
همیشه یک علامت هشدار دهنده برای هر عملکرد غیرمعمول و ناصحیح در بدن به نام “درد” وجود دارد. معمولا نیروهای زیاد باعث درد بیش از حد معمول می شوند. منظور از حد معمول این است که اغلب بیماران در روزهای اول درمان و یا در طول درمان ارتودنسی ، در ناحیه دندانها مقداری درد دارند که این دردها معمولا زود از بین میروند و بیمار به نیروهای وارده توسط دستگاههای ارتودنسی عادت میکند، به طوری که تا پایان درمان احساس درد نخواهد داشت.
۲-ردیف کردن سریع دندانها چه عوارضی برای بیماران در پی دارد؟
سرعت حرکت دندانها به سختی استخوان بیمار، سن و جنس، میزان تحلیل و تشکیل استخوان، نوع و شیوه درمانی بستگی دارد؛ مثلا ممکن است در یک نفر طول مدت درمان 1سال و در شخصی دیگر که همان مشکل را داراست، به 5/1 تا 2 سالa افزایش یابد. به طور کلی در ارتودنسی سریع، تمام عوارض حین و بعد از جراحی مانند از دست دادن عملکرد صحیح درد، التهاب، صدمه به ریشه دندان و از طرفی ثبات دندان ها بعد از درمان، هنوز به طور دقیق مورد بررسی قرار نگرفته است.
بیشتر بخوانید:
۳-روشی وجود دارد که بتوان دندانها را ظرف مدت کوتاهی مرتب کرد؟
در درمانهای ارتودنسی برای رفع مشکل بینظمی دندانها، هنوز روشی که بتواند مشکل را سریع از بین ببرد وجود ندارد. اگر چه با تلفیق درمانهای جراحی و ارتودنسی توسط جراح که به صورت برشهای عمودی روی لثه و استخوان آرواره در بین دندانهاست و میتواند تمامی دندانها و یا تعدادی از دندانها را دربرگیرد و نصب دستگاههای ارتودنسی، میتوان سرعت درمانهای ارتودنسی را بیشتر کرد و در نتیجه طول درمان را کاهش داد. پس از گذشت حدود ۲۰ سال و یا بیشتر از ابداع این روش، هنوز این شیوه ی درمانی به شکل متداول و مرسوم در نیامده است.
۴-برای ارتودنسی به چه دندانپزشکانی باید مراجعه کرد؟
ارتودنسی بر اساس نوع دندان، متفاوت است( ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی متحرک ، ارتودنسی نامرئی و...)، منظور دندان های شیری، دندان های مختلط و دندان های دائمی است. هدف از این تقسیمبندی این است که بسیاری از درمانهای ارتودنسی برای دندان های مختلط میتواند توسط دندانپزشک عمومی انجام گیرد، اما بیمارانی که نیاز به ارتودنسی ثابت دارند، بهتر است به متخصصان ارتودنسی مراجعه کنند. مشکلی که در جامعه وجود دارد، عدم تشخیص بین دندانپزشک عمومی و متخصصان ارتودنسی است، به این علت که بسیاری از بیماران با دیدن کلمه ارتودنسی روی تابلو و یا سربرگ دندانپزشک عمومی فکر میکنند که آن دندانپزشک، متخصص ارتودنسی است. البته این به آن معنی نیست که همکاران محترم دندانپزشک عمومی نباید کاری در این زمینه انجام دهند. آنها در مراحل درمانی اولیه میتوانند کمک زیادی برای کاهش مشکلاتی که ممکن است در آینده برای کودک پیش بیاید، انجام دهند و حداقل کاری که میتوانند، انجام دهند، این است که در صورت تشخیص به موقع مشکل، آن را به متخصص ارتودنسی ارجاع دهند.
منبع : https://www.orthoblog.ir/