خانه| پيام

سبد سفارشات شما


نام کالا قيمت تعداد حذف

خطرات و عوارض احتمالی عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری


 
قيمت 0ريال

خطرات و عوارض احتمالی عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری
خطرات و عوارض احتمالی عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

عکس دندان – در عکس‌برداری پرتوی ایکس (اشعه ایکس) که برای موفقیت درمان عصب ‌کشی ضرورت دارد، دندانپزشک اطلاعات خوبی راجع به گستردگی و عفونت و ساختار داخلی و شکل ریشه ‌های دندان به دست می‌آورد. بنابراین عکس پرتوی ایکس و هر اطلاعاتی که از طریق آن به دست می‌آید، کاملاً ضرورت دارد. به گفتة کالج رادیولوژی آمریکا دوز تشعشع یک عکس پرتوی ایکس تنها، به قدری نیست که تأثیری بر جنین در حال رشد بگذارد. علاوه‌ بر این عکس دندانپزشکی به صورت منطقه ‌ای در دهان انجام می‌شود نه ناحیه شکم. برای احتیاط بیشتر معمولاً دندان‌پزشک لباس محافظ پرتوی ایکس به زنان باردار می‌دهد تا از نرسیدن تشعشع به ناحیه شکم اطمینان حاصل شود.

بیشتر بخوانید : ترمیم دندان

یکی دیگر از نگرانی‌های بارداری داروهای تجویز شده و مواد شیمیایی مورد استفاده در طول درمان است.

داروی بی ‌حسی – داروی بی حسی که دندانپزشک بارداری برای زنان باردار استفاده می‌کند، مطمئن و بی‌ خطر است. با این حال میزان بی ‌حسی مورد استفاده برای زنان باردار باید در حداقل مقدار ممکن باشد. در صورتی که دوز اولیه داروی بی ‌حسی کفایت نکند، دندانپزشک مقدار آن را بیشتر می‌کند تا بیمار در طول درمان راحت باشد. تجربه درد باعث افزایش استرس می‌شود و استرس برای کودک داخل رحم زیان‌بخش تر از اندک داروی بی حسی است.

مواد شیمیایی – مواد شیمیایی تمیز کننده مورد استفاده در طول درمان (معمولاً بلیچینگ یا هیدروکلرید سدیم) و مواد پر کننده دندان هیچ خطری برای جنین ندارند.

آنتی ‌بیوتیک – تجویز آنتی بیوتیک برای مقابله با عفونت دندان، امری متداول است. دندانپزشک پیش از درمان، در طول و پس از آن نوع مشخصی آنتی ‌بیوتیک (مانند پنی‌ سیلین یا آموکسی سیلین ) که برای زنان باردار بی ‌خطر است، تجویز می‌کند.

خطرات و عوارض عدم انجام عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

در صورتی که دندانپزشک علیرغم آگاهی داشتن از بارداری شما توصیه می‌کند عصب ‌کشی انجام دهید، مطمئن باشید خطر موکول کردن عصب ‌کشی به پس از زایمان بسیار بیشتر از خود عصب ‌کشی است. خطر انجام ندادن عصب ‌کشی در بارداری شامل موارد زیر می‌باشد:

درد – مشکلات دندانی مانند آبسه دندان که نیاز به عصب ‌کشی دارد معمولاً با دندان درد شدید همراه هستند. درد شدید دائمی در دوران بارداری استرس زیادی وارد می‌کند که تأثیرات منفی بالقوة آن برای مادر و جنین بسیار بیشتر از انجام درمان دندانپزشکی است.

عفونت – مشکل دندانی که نیاز به عصب ‌کشی دارد به معنی عفونت داخل دندان است. در صورتی که عفونت دندان درمان نشود و مدت طولانی به حال خود رها شود، ممکن است در سرتاسر بدن گسترش یافته و به بدن کودک در حال رشد برسد و عوارض جدی ایجاد کند. این وضعیت برای بارداری بسیار خطرناک است.

بیشتر بخوانید : دندانپزشکی کودکان

بهترین روش عصب ‌کشی دندان در دوران بارداری

سه‌ ماهة اول بارداری حساس‌ترین زمان رشد جنین است. بنابراین هر گونه درمان دندانپزشکی غیر اورژانسی نباید در سه ماهه اول بارداری صورت بگیرد بلکه باید بسته به ضرورت، درمان آن را به سه‌ ماهة دوم بارداری موکول کنید تا از خطرات آن در امان باشید. در صورت لزوم دندانپزشک ممکن است دندان آبسه کرده را باز کند تا چرک داخل آن تخلیه شود و درد کاهش یابد و سپس محفظه پالپ دندان را تا حد ممکن تمیز و ضد عفونی نماید. بعدا پس از این که بارداری وارد سه ‌ماهة دوم شد، عکس پرتوی ایکس از دندان گرفته می‌شود تا عصب ‌کشی تکمیل شود. همین کار را می‌توان برای مشکلات دندانی شناسایی شده در سه ماهه سوم بارداری نیز انجام داد به این معنی که در صورت امکان، تکمیل نهایی درمان پس از زایمان انجام شود.

توجه داشته باشید که عصب ‌کشی در بارداری کاملاً مطمئن و بی ‌خطر است و هیچ تأثیر بدی بر جنین نمی‌گذارد. در صورتی که به دندانپزشک یا هر پزشک دیگری مراجعه می‌کنید حتماً بارداری خود را به اطلاع او برسانید.

منبع : تاج دنتال

قيمت : 0 ريال
قيمت : 0 ريال
قيمت : 0 ريال
قيمت : 0 ريال
پشتیبانی توسط بيزنا | طراحی قالب توسط مهدی نت