سبد سفارشات شما
|
پر کردن دندان چیست؟
قيمت 0ريال |
به عبارت ساده، پوسیدگی و خرابی دندان یک حفره در داخل دندان است. دلیل خرابی دندان معمولا باکتری ناشی از خوردن غذاهای ناسالم و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. علائم پوسیدگی معمولا زمانی بروز می کنند که حفره پیشرفت کرده و وقتی متوجه آن می شوید که کار از کار گذشته است. با اینحال اگر پوسیدگی به موقع ترمیم شود، با یک پرکردن ساده برطرف خواهد شد.
متداول ترین علائم خرابی دندان عبارتند از :
دندان دردی که دلیل مشخصی ندارد
حساسیت دندانی
احساس درد در هنگام خوردن و نوشیدن
حفره قابل مشاهده در دندان
تغییر رنگ سطح دندان به قهوه ای، سیاه و سفید متمایز از رنگ طبیعی دندان
اگر حتی یکی از این علائم را دارید، در اولین فرصت به مطب یا کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. دندانپزشک به احتمال زیاد مجبور به پرکردن دندان خراب بشود. هزینه پرکردن دندان نسبت به سایر خدمات دندانپزشکی کمتر است و هرچه زودتر اقدام به اینکار کنید، هزینه های اضافی مثل عصب کشی دندان را متقبل نخواهید شد.
انواع مواد برای پرکردن دندان
زمانی که به مطب دندانپزشکی مراجعه می کنید، برای داشتن انتخاب درست باید اطلاعات کافی داشته باشید. مثلا پس از آنکه پزشک مشاوره های لازم را به شما داد، باید درمورد نوع درمان و مواد مصرفی تصمیم بگیرید. در این تصمیم گیری باید اندازه حفره، مسائل زیبایی، دوام مواد و البته هزینه درمان را در نظر بگیرید.
دندان را می توان با استفاده از سه ماده زیر پر کرد.
کامپوزیت رزین ها، مخلوطی از شیشه یا کوارتز هستند که مقاومت خوبی در برابر شکستن دارند. این مواد برای پرکردن حفره های کوچک و متوسطی به کار می رود که فشار زیادی را در هنگام جویدن متحمل نمی شوند. با استفاده از کامپوزیت رزین ها می توان هم دندان های جلو و هم دندان های عقبی را پر کرد.
آمالگام دندانی به رنگ نقره ای و از فلزاتی همچون جیوه، نقره، قلع و مس ساخته شده است. آمالگام بسیار مقاوم تر و در عین حال ارزان تر از کامپوزیت رزین و مواد طلایی است. اما مواد کامپوزیت ظاهر طبیعی تری دارند.
پر کردن دندان با طلا، آنلِی یا اینلِی هم نامیده می شود. مواد طلایی پر کردن دندان آلیاژی از طلا، مس و فلزات دیگر است. حدود 1000 سال است که از طلا به خاطر مقاومت بالای آن در دندانپزشکی بهره برده می شود. اما قیمت مواد طلا برای پرکردن دندان بیشتر از آمالگام است و ظاهر آن مانند کامپوزیت رزین شبیه به دندان طبیعی نیست.
بیشتر بخوانید: بلیچینگ دندان